hannes schievink
Tijdens Museumnacht zal Hannes Schievink zijn werk "Master & Mankelikens" exposeren. Dit werk combineert zijn eerdere creaties "De Oprechtheidsriten" en "REPIKLEPSIS" in een groot immersief kunstwerk. De installatie bestaat uit drie ruimtelijke objecten: een papier-maché put met videoprojectie, een lessenaar met tekeningen, en een kaartentafel voor interactie. Bezoekers worden door de figuur De Doper begeleid in het verkennen van hun emotionele landschap met behulp van kaarten, waarbij een theatrale en introspectieve ervaring wordt gecreëerd.
Hannes Schievink (2001, Dokkum) is illustrator, kunstenaar en grafisch ontwerper. Hij behaalde zijn bachelor Illustration Design aan ArtEZ Zwolle en ontwikkelt sindsdien zijn praktijk rondom spiritualiteit en de hedendaagse westerse samenleving. Geboren in Dokkum en opgegroeid in Ferwert en Ureterp, wordt zijn werk sterk beïnvloed door Friesland en de Friese gemeenschap. Hij gebruikt vaak tekeningen, installaties en performances om zijn ideeën uit te drukken. Schievink integreert de Friese taal in zijn internationale artistieke praktijk en exposeerde meerdere malen in Leeuwarden binnen het TWEESPRAAK traject.
Hannah van der Heide presenteert "Nachtflinter" tijdens Museumnacht, een totaalervaring bestaande uit een installatie, publicatie en performance. De installatie omvat een hemelbed met gedrapeerde stof, keramieken sculpturen en zitzakken, terwijl de publicatie "Kiss the swan on its beak" bezoekers meeneemt naar een droomwereld. De performance bestaat uit intuïtieve live synthesizermuziek, die een ontspannende sfeer creëert.
Hannah van der Heide (geb. 2000, Nes) is een kunstenaar en illustrator, afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Zwolle. Haar werk omvat installaties, tekeningen, zines, performances en sculpturen, geïnspireerd door natuur en intuïtie. Ze heeft geëxposeerd in onder andere Leeuwarden, Amsterdam en Leipzig, en werkt regelmatig samen met Bruin Parry.
Marcella de Wolff presenteert tijdens Museumnacht een aangepaste versie van haar sculpturale installatie "Recipient". Deze installatie, bestaande uit zowel mensgemaakte als natuurlijke materialen zoals zonneschermrekken, kombucha-organismen en piepschuim kweekbakken, reageert specifiek op de ruimte van de overloop tussen de tweede en derde verdieping. Het werk roept prikkelende vragen op over de relatie tussen ontspanning en recreatie, ecologisch verval en industriële ondergang.
Marcella de Wolff (1990, Arnhem) is een beeldend kunstenaar, deels opgegroeid in Friesland. Ze studeerde Liberal Arts en Sciences aan Leiden University College, Fine Art aan ArtEZ in Arnhem en voltooide een residentie aan De Ateliers. Haar installaties en sculpturen verkennen het bewegende en onuitputtelijke potentieel van alledaagse en gevonden objecten en richten zich op de interactie tussen natuurlijke en door de mens gefabriceerde processen en fenomenen.
De open call is mogelijk gemaakt door de Alma-Tadema Kring van het Fries Museum